Supă De Gâscă Cu Ghimbir Şi Perişoare De Azimă Cu Salvie

Ușor
Medie
Medie

Preparare

Înmuiem feliile de azimă. Batem albuşurile cu sare până obţinem o spumă şi frecăm gălbenuşurile cu untura de gâscă. Adăugăm la maioneza de untură de gâscă ghimbirul ras, feliile de azimă stoarse, făina pentru azimă, salvia şi, la sfârşit, spuma de albuş. Adăugăm sare şi piper, amestecăm bine, apoi formăm perişoare cât o nucă, pe care, dacă e posibil, le punem în congelator peste noapte. Astfel, după fierbere, perişoarele vor fi mai uşoare. Înainte de folosire, le fierbem în apă. Perişoarele sunt gata când se ridică la suprafaţă şi le mai fierbem încă 5 minute. Într-o tigaie, topim untul, prăjim frunzele de salvie şi rumenim perişoarele fierte. Pentru supă, călim în unt ceapa tocată mărunt, apoi adăugăm dovleacul tăiat cubuleţe, adăugăm ghimbirul feliat şi apă. Fierbem totul până când dovleacul se înmoaie, apoi dăm totul prin mixer. Adăugăm vinul alb, mai fierbem totul, apoi completăm cu smântână dulce. Dacă supa nu e destul de dulce, mai adăugăm miere.

înapoi la listă