Turn Danez De Marțipan

Ușor
Medie
Multă

Preparare

Amestecăm cu furculița albușul cu zahărul pudră și lăsăm compoziția în frigider peste noapte. Încorporăm migdalele în marțipan și adăugăm încet atâta albuș cât să obținem o compoziție maleabilă. Nu trebuie să fie lipicioasă sau fluidă, dar nici sfărâmicioasă. Compoziția se lasă la frigider o oră, apoi o modelăm până obținem mici forme cilindrice din care vom tăia 6 batoane. Cel mai mic va avea 10 cm. Și vom adăuga la fiecare câte 3 cm. Din aceste batoane, formăm cerculețe. La sfârșit, putem face și o biluță pe care s-o punem în vârful tortului. Cercurile se coc la 190 de grade, timp de 5-10 minute, doar cât să se rumenească un pic. Când le scoatem, vor fi moi, dar, după răcire, se vor întări și se pot lipi cu ciocolată topită, pentru a obține forma de turn.

înapoi la listă