Tarte Tatin Clasic

Medie
Ieftin
Multă

Preparare

Pentru aluat, amestecăm făina cu untul, zahărul, sarea şi atâta apă rece încât să obținem un aluat nelipicios. Îl răcim până când facem merele în caramel. Curăţăm merele, le scoatem seminţele şi le tăiem în patru. Într-o tigaie care rezistă la cuptor, topim untul, adăugăm zahărul şi-l caramelizăm la foc mic. Când începe să clocotească, adăugăm merele curăţate şi tăiate în patru. Le călim în caramel până se înmoaie pe jumătate, apoi luăm totul de pe foc. Întindem aluatul pe planşa dată cu făină, până când ajunge cât tava. Îl aşezăm peste merele în caramel, lipim cu o furculiţă marginile, facem găuri în mijloc şi coacem tarta în cuptor la 190 de grade, timp de 20-25 de minute, până când e gata. O scoatem din cuptor şi o lăsăm să se răcească timp de 15 minute, apoi o răsturnăm cu o mişcare rapidă pe suportul de tort. Dacă merele se lipesc de tigaie, le scoatem şi le aranjăm pe tartă. Oricum nu va observa nimeni. Turnăm caramelul din tigaie peste tartă. O servim cu îngheţată de vanilie.

înapoi la listă