Păstrăvi À La Geneva, Rösti À La Berna

Medie
Medie
Medie

Preparare

Ceapa tăiată mărunt se prăjeşte în unt topit. Se adaugă plantele aromatice mărunţite, apoi se transferă totul într-o tavă. Se adaugă păstrăvii săraţi, daţi cu piper şi cu zeamă de lămâie. Se adaugă vin şi puţină apă. Se pune la călit în cuptor la 160 de grade, timp de 15-20 de minute, sub folie.

Păstrăvii se scot din suc. Într-o oală, în untul rămas, se prăjeşte puţină făină şi se adaugă sucul de la peşte. Se pune la îngroşat cu smântână lichidă, şi păstrăvii se servesc cu acest sos.

Slănina tăiată bucăţi mici se pune la prăjit. Se amestecă cu cartofii raşi mare. Se adaugă sare şi chimen. Se formează plăcinte, se transferă într-o tigaie şi se lasă la prăjit până când se rumeneşte şi dedesubt. Se toarnă puţin lapte peste, se întoarce şi se prăjeşte şi pe partea cealaltă.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă