Antricot De Vită Cu Piure De Ţelină

Medie
Medie
Medie

Preparare

Se curăţă de coajă ţelina şi cartofii, se taie în bucăţi mai mari şi se pun la fiert în apă fierbinte. Se adaugă sare. Când apa dă în clocot, se strecoară şi, în loc de apă ,se adăugă lapte. Se adaugă sare şi se lasă la fiert până se fac legumele. La sfârşit se adaugă smântâna lichidă şi cu un tel se amestecă până se obţine un piure omogen. Carnea se unge cu ulei şi se presară cu rozmarin. Se prăjește de 2 minute pe fiecare parte, apoi se lasă la odihnit. La sucul rămas în tigaie se adaugă vin şi se lasă să evapore conţinutul de alcool. Se adaugă zeamă de oase şi se lasă să scadă. La sfârşit, se adaugă unt rece.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă