Vindaloo De Porc, Pâine Naan

Medie
Medie
Medie

Preparare

Ardeii iuţi de tip cireaşă se mărunţesc cu ghimbirul şi cu usturoiul şi se amestecă cu sosul de tamarin. Se adaugă condimentele „garam masala” pisate, oţetul şi zahărul din trestie-de-zahăr. Carnea de porc tăiată în bucăţi mai mari se unge cu această pastă şi se lasă la odihnit timp de 15-20 de minute.

Ceapa albă tăiată mărunt se căleşte în puţin ulei, se adaugă ardeii capia tăiaţi cubuleţe, se prăjesc puţin, apoi se adaugă carnea. Se lasă la prăjit, apoi se adaugă apă şi se sărează. Pentru un gust mai picant, se poate adăuga zeamă de limetă. Carnea se lasă la fiert aproximativ 50 de minute. Se serveşte cu pâine naan.

Untul topit se amestecă cu lapte şi cu iaurt. Făina se amestecă cu praf de copt, zahăr şi sare şi se toarnă peste amestecul cu iaurt. Se frământă până se obţine un aluat moale. Se întinde pe o suprafaţă dată cu făină, apoi se prăjeşte într-o tigaie uscată şi încinsă. Se acoperă imediat cu un şervet de bucătărie, pentru a nu se usca.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă