Turtă dulce de mere cu sos de ghimbir

Preparare

Aluatul:
Fulgii de ovăz îi măcinăm în robotul de bucătărie, până devin făină. Într-un vas, amestecăm făina cu celelalte ingrediente uscate (făină de orez, făină de migdale, cacao, semințe chia, praf de copt și condimente pentru turtă dulce). Tăiem merele în bucăți mai mari și le adăugăm alături de iaurt și ouă, în amestecul de făină. Amestecăm foarte bine și turnăm în tava unsă cu unt și dată cu făină. Prăjitura o coacem aproximativ 30 minute, la 170 de grade. Se servește cu sos de ghimbir.
Sos de ghimbir:
zahărul din trestie de zahăr îl topim până devine caramel. Turnăm suc stors din portocală și suc cumpărat. Adăugăm și ghimbir răzui,t punem focul pe mic și așteptăm să se îngroașe. Dacă vrem să grăbim procesul de îngroșare, putem folosi amidon de porumb.

Foto: Katalin Sándor

înapoi la listă