Tort De Pişcoturi, Cu Zmeură

Medie
Medie
Multă

Preparare

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade. Ungem cu unt şi dăm cu făină două forme de tort detaşabile, cu diametrul de 20 cm. Frecăm untul cu zahărul pudră, până obţinem o cremă spumoasă. Adăugăm pe rând ouăle, le încorporăm în amestec, apoi adăugăm şi amestecăm şi coaja rasă de portocale. Cernem şi adăugăm făina, apoi amestecăm totul. Împărţim aluatul în două şi le coacem în cuptorul preîncălzit, timp de 20-25 de minute. După ce le scoatem din cuptor, le lăsăm să se răcească puţin în formă, apoi le scoatem din formă şi le lăsăm să se răcească de tot. Batem frişca şi, când începe să se formeze spuma, adăugăm vanilia şi zahărul pudră, apoi batem frişca până se întăreşte. Formăm tortul: punem pe un suport de tort un blat, îl ungem cu gem, apoi, cu frişcă. Aşezăm pe frişcă zmeurele, apoi aşezăm pe ele celălalt blat. La servire, le presărăm cu zahăr pudră. Deasupra, putem să mai punem zmeure.

înapoi la listă