Supă Minestrone De Vară

Ușor
Medie
Scăzut

Preparare

Într-un vas de mărime mijlocie se pune ulei la încins şi, la foc mediu, se vor prăji bucăţelele de bacon. Se adaugă ceapa, usturoiul, feniculul şi tulpina de ţelină, toate tăiate mărunt. Se presară cu sare, se adaugă frunzele proaspete de cimbrişor şi rozmarin. Totul se va prăji la foc mediu, până când legumele devin moi. Între timp, se adaugă coaja de la o bucată de parmezan, pentru un gust mai bogat. Varza se spală, se taie bucăţi şi se adaugă la supă. Se toarnă vinul alb. Într-o oală de mărime mijlocie se pune la fiert 1,5 l de apă, se adaugă sare şi se fierb pastele. Zeama nu se va arunca, ci se va adăuga la supă. Pastele se strecoară şi se pun deoparte. Supa se condimentează cu sare şi cu piper, după care se adaugă legumele rămase: mazărea boabe, dovleceii tăiaţi felii, apoi, conserva de fasole. Se fierb până când legumele devin moi. La sfârşit, se adaugă şi pastele. Între timp, se prepară sosul pesto: ingredientele, în afară de uleiul de măsline, se pun într-un robot de bucătărie şi se mărunţesc. Se adaugă uleiul în fir continuu şi se amestecă bine.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă