Stifado (Tocană De Vită Grecească) Tzatziki

Medie
Medie
Medie

Preparare

Carnea de vită tăiată în bucăți mai mari se prăjește în ulei, apoi se scoate din tigaie. În același ulei, prăjim ceapa albă tocată mărunt, adăugăm vin roșu, după care punem din nou bucățelele de carne la prăjit, apoi adăugăm roșiile. Condimentată cu scorțișoară, foi de dafin, piper, cuișoare, sare și rozmarin proaspăt, tocănița se fierbe până când carnea devine fragedă. La sfârșit, adăugăm stafide și hașme prăjite în ulei în prealabil. Putem adăuga puțin zahăr și oțet balsamic. Se servește cu pâine proaspătă și cu salată.

Tzatziki

Castraveții se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie fâșii fine, apoi se sărează. Iaurtul se amestecă cu ulei de măsline și cu zeamă de lămâie, după care se adaigă sare și piper. Castraveții storși se amestecă cu iaurtul gros.

înapoi la listă