Plăcintă de hrișcă cu mac și cu iahnie de prune

Preparare

Blatul:
Macul măcinat și făina de hrișcă le amestecăm cu praful de copt. Batem în mixer ouăle și mierea. Adăugăm uleiul de nucă de cocos topit, mărul tăiat în bucăți, laptele de migdale. Adăugăm ușor și amestecul de făină. Aluatul îl turnăm în forma de tort, unde am pus hărtie de copt, iar marginile le-am uns cu ulei din nucă de cocos. Coacem aproximativ 30-40 de minute, la 170de grade. Plăcinta coaptă o acoperim cu glazură de ciocolată. Se servește cu iahnie de prune.
Glazura de ciocolată:
Pe o baie de aburi topim toate ingredientele. Amestecăm foarte bine.
Iahnia de prune.
Într-un vas lăsăm să se caramelizeze zahărul. Adăugăm prunele și restul ingredientelor. Amestecăm din cănd în când, până când se împuținează și se îngroașă. La final, scoatem cuișoarele și anasonul. Iahnia caldă o întindem peste plăcintă.

Foto: Katalin Sándor

(FĂRĂ GLUTEN ȘI LACTOZĂ)

înapoi la listă