Arancini

Medie
Ieftin
Multă

Preparare

Încălzim supa şi măsurăm vinul într-un pahar. Punem orezul pentru rizoto într-o tigaie cu fundul gros şi-l lăsăm să se încălzească puţin la foc mediu. Când devine călduţ, adăugăm jumătate din vin şi începem să amestecăm uşor. Când vinul se evaporă, adăugăm un polonic de supă, iar când se evaporă şi acesta, adăugăm următorul. Între timp, amestecăm orezul continuu şi, în funcţie de condimentarea supei, adăugăm sare şi piper. Când am folosit vinul şi toată supa, iar orezul e gata, îl turnăm într-o tavă mai mare, să se răcească puţin. Între timp, tăiem gorgonzola în cubuleţe, şi biluţele de mozzarella în două. Punem făina într-o tavă, iar în alta, pregătim pesmetul. Amestecăm ouăle într-o tavă medie. Formăm cu mâna udă biluţe de orez, iar în mijloc, punem o bucată de brânză, apoi le dăm de două ori prin amestecul de pane. Când toate bilele sunt gata, încălzim ulei într-o tigaie, cam un deget, şi le prăjim până devin aurii, mişcându-le continuu.

înapoi la listă