Ingrediente

3-4 fő
600 g spată de porc
10ardei graşi (sau doi ardei capia)
5ardei iuţi de tip cireaşă (ardeii se pun în apă şi se scot seminţele)
40 g ghimbir
6căţei de usturoi
10 g sos de tamarin
50 ml oţet de mere
3cepe albe mari
10 g zahăr din trestie-de-zahăr
1limetă
 sare
 praf de curry
 
 Garam masala:
50 g chimion
5cuişoare
10boabe de piper negru
1anason stelat
5 g mac
150 g făină
30 g unt
50 g iaurt
50 ml lapte
 sare
 zahăr tos
 praf de copt
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

Vindaloo de porc, Pâine naan

  • Vindaloo_de_porc

Ardeii iuţi de tip cireaşă se mărunţesc cu ghimbirul şi cu usturoiul şi se amestecă cu sosul de tamarin. Se adaugă condimentele "garam masala" pisate, oţetul şi zahărul din trestie-de-zahăr. Carnea de porc tăiată în bucăţi mai mari se unge cu această pastă şi se lasă la odihnit timp de 15-20 de minute. 

Ceapa albă tăiată mărunt se căleşte în puţin ulei, se adaugă ardeii capia tăiaţi cubuleţe, se prăjesc puţin, apoi se adaugă carnea. Se lasă la prăjit, apoi se adaugă apă şi se sărează. Pentru un gust mai picant, se poate adăuga zeamă de limetă. Carnea se lasă la fiert aproximativ 50 de minute. Se serveşte cu pâine naan. 

Untul topit se amestecă cu lapte şi cu iaurt. Făina se amestecă cu praf de copt, zahăr şi sare şi se toarnă peste amestecul cu iaurt. Se frământă până se obţine un aluat moale. Se întinde pe o suprafaţă dată cu făină, apoi se prăjeşte într-o tigaie uscată şi încinsă. Se acoperă imediat cu un şervet de bucătărie, pentru a nu se usca.

Scrieţi un comentariu!