Ingrediente

Reteta pentru 4 persoane
1 kg carne de mistret
2linguri de ulei de masline
50 ml vin alb sec
1ceapa
1morcov
2frunze de dafine
1lingura de piper verde
6boabe de ienupar uscat
 piper negru proaspat macinat
200 ml lapte
400 g orez
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

Tocăniță de mistreț cu lapte pe pat orez

  • tocanita_de_mistret_cu_lapte_pe_pat_orez

1 kg de carne de mistreț marinat se taie bucăți mici. Se rumenește carnea într-o oală în puțin ulei de măsline, se stropește cu vin alb apoi se adaugă o ceapă și un morcov tăiați mărunt și încet încet se completează cu vin alb sec. Se condimentează cu 2 frunze de dafine, o linguriță de piper verde, 6 boabe de ienupăr uscate, piper negru proaspăt măcinat după gust. Când e aproape gata se adaugă 200 ml lapte călduță. Aparte se fierbe 400 g orez în apă sărată și se servește cu carne cu sosul rezultat. Poftă bună.

Scrieţi un comentariu!