Ingrediente

3-4 fő
400 g piure rece de cartofi
3cepe verzi
½linguriţă de nucşoară măcinată
100 g cârnaţi tăiaţi mărunt (cârnaţi fragezi, de casă)
1lingură de făină
 cca 50 ml de ulei de floarea soarelui
 
4ouă
 
150 g spanac tânăr
2lingurițe de miere
1lingură muştar de Dijon
1lingură de oţet balsamic
3linguri de ulei de măsline
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

Turte de cartofi

  • Turte_de_cartofi

Amestecăm piureul de cartofi cu ceapa verde tăiată mărunt şi cu nucşoara. Fărâmiţăm cârnaţii cu furculiţa şi îi amestecăm cu piureul. Împărţim compoziția în patru, formăm turtele şi le dăm prin făină. Într-o tigaie mare, încălzim circa 1 cm de ulei şi prăjim turtele câte 3 minute pe fiecare parte. Le întoarcem cu grijă, să nu se rupă !

Fierbem ouăle în apă clocotită timp de 6,5 minute, apoi le răcim imediat. Le curăţăm şi le tăiem în două.

Pentru sos, amestecăm mierea cu muştarul şi oţetul balsamic, apoi amestecăm cu uleiul, turnând încet, dar continuu. Amestecăm sosul cu spanacul tânăr şi-l servim cu turtele.

Scrieţi un comentariu!