Ingrediente

3-4 fő
225 g unt moale
100 g zahăr brun
125 g zahăr tos
4ouă mari
250 g făină
1linguriţă praf de copt
1linguriţă bicarbonat de sodiu
150 g nuci măcinate
 
 Pentru cremă:
150 ml smântână dulce
350 ml lapte gras
50 g amidon
2ouă întregi
75 g zahăr
4linguriţe nescafe, dizolvate în 50 ml apă fierbinte
150 g ciocolată de menaj
 
 Pentru spuma de ouă:
 albuşul a 2 ouă mari (80-90 g)
300 g zahăr tos
4linguri de apă
1/4linguriţă de acid tartric
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Tort de zăpadă, cu nucă şi cremă de cafea

  • Tort_de_zapada_cu_nuca_si_crema_de

Frecăm cu robotul untul moale şi două tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi ouăle. Adăugăm deodată toată materia uscată, apoi amestecăm bine.
Turnăm amestecul într-o formă de tort căptuşit cu hârtie de copt, apoi îl coacem timp de 15 minute la 180 de grade, după care reducem temperatura la 160 de grade şi continuăm să-l coacem timp de circa 40 de minute, până când e gata.
Până când se coace blatul, pregătim crema: punem laptele şi smântâna dulce la fiert. Frecăm ouăle cu zahărul, apoi cu amidonul, iar la urmă, adăugăm şi cafeaua.
Adăugăm încet laptele, care fierbe, la amestecul de ouă, amestecând continuu, apoi turnăm înapoi totul în vasul în care am fiert laptele şi fierbem, până când obţinem un sos cu consistenţa unei budinci.
Cât timp e cald, adăugăm 150 g ciocolată de menaj.
Tăiem blatul în trei felii şi-l umplem cu crema. Punem tortul în frigider.
Pentru spuma, cu care vom acoperi tortul punem ingredientele într-un vas de metal şi le aducem aproape de fierbere, după care batem amestecul cu robotul, până când se formează o spumă şi se răceşte.
Ungem repede tortul cu glazura, apoi o caramelizăm ici-colo cu un arzător de gaz.

Scrieţi un comentariu!