Ingrediente

3-4 fő
200 g zahăr brun
75 ml ulei cu gust neutru
2linguri suc de portocale
½linguriţă extract de vanilie
2ouă
1linguriţă praf de copt
½linguriţă bicarbonat de sodiu
½linguriţă scorţişoară
½linguriţă nucşoară măcinată
 coaja rasă a unei jumătăţi de portocală (bio, pe cât e posibil)
½linguriţă sare
110 g făină
1,5ceaşcă de morcov ras (3-4 bucăţi medii)
50 g nuci sau alune tocate un pic
 
 Pentru cremă:
250 g cremă de brânză (Philadelphia)
75 g zahăr pudră
½linguriţă extract de vanilie
 coaja rasă a unei jumătăţi de portocale
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Tort de morcovi, în formă de brioşă

  • Tort_de_morcovi_in_forma_de_briosa

Se amestecă zahărul, uleiul, sucul de portocale, vanilia şi ouăle bătute uşor. Într-un alt vas, se amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea şi scorţişoara. Se amestecă bine cele două mixturi, apoi se adaugă morcovul ras şi nuca măcinată. Se pune amestecul într-o formă de copt dată cu unt şi făină şi se lasă la copt timp de 40 de minute, la 180 de grade, până e gata. Dacă se face tort, se dublează cantitatea ingredientelor, se scoate din formă şi se lasă să se răcească, apoi se taie în două şi se umple cu o treime din cremă, iar cu restul se acoperă tortul. Se scot brioşele din formă, se lasă să se răcească, apoi se ung brioşele reci cu cremă.
Pentru cremă, se amestecă crema de brânză cu zahărul pudră, până când se obţine o cremă lucioasă, apoi se adaugă extractul de vanilie şi coaja de portocale rasă.

Scrieţi un comentariu!