Ingrediente

3-4 fő
200 g gem de caise fină
3ouă
1lingură de făină
100 g zahăr
 Suc de la ½ de lămâie
2pliculețe zahăr vanilat
250 g mascarpone
250 g urda ( ricotta )
100 g unt
120 g biscuiți simpli uscați
  • ușor
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Tort de lămâie semifreddo

  • Tort_de_lamaie_semifreddo

Într-o oală punem biscuiții fărâmițați în blender, apoi untul topit și se amestecă până se omogenizează. Compoziția primită se întinde pe o hârtie de copt într-o formă pentru tort cu margine decuplabilă. 
Pentru cremă, se mixează : gălbenușurile cu zahăr, sucul de lămâie, zahărul vanilat, apoi se adaugă urda, mascarpone, făina și la sfârșit albușurile bătute spumă cu un strop de sare și o lingură de zahăr. Se amestecă bine și se întinde în formă peste compoziția de biscuit. Se pune în cuptor preîncălzit la 180 de grade aprox 30 min. Când s-a răcit un pic,se întinde peste ea gemul de caise și se pune în frigider pentru 4 ore.

  • Marilena Dordea

    2018. 05. 30., 16:15:21

    Am făcut prăjitura de 2 ori dar am modificat puțin rețeta. Am folosit zahăr de ștevie, deci 1/2 din cantitate iar gem nu am pus. Vara aceasta mă gândesc cum să fac o dulceață fără zahăr.Neplăcerile diabetului...

Scrieţi un comentariu!