Ingrediente

3-4 fő
125 ml vin alb sec
50 g zahăr
2batoane de scorţişoară
6pere mai mici
175 g unt moale
200 g zahăr
75 g zahăr brun
3ouă mari
2linguriţe extract de vanilie
225 g făină
1linguriţă bicarbonat de sodiu
40 g făină de migdale (migdale măcinate mărunt)
150 ml lapte
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Tort cu pere poşate

  • Tort_cu_pere_posate

Punem vinul cu zahărul şi scorţişoara într-o oală medie şi-l fierbem. Descojim perele, dar păstrăm codiţele. Le punem în oală şi le fierbem sub capac, timp de cinci-şapte minute, până când se înmoaie, fără să se desfacă. Le scoatem din oală şi le lăsăm să se răcească.
Batem untul şi zahărul cu robotul de bucătărie, până când obţinem o cremă spumoasă. Adăugăm şi încorporăm pe rând ouăle, apoi, extractul de vanilie. Adăugăm laptele, făina de migdale şi făina, apoi le amestecăm bine.
Ungem forma de tort detaşabilă cu unt şi o dăm cu făină. Încălzim cuptorul la 180 de grade.
Turnăm amestecul în forma pregătită şi împărţim egal perele şi le aşezăm în formă. Punem prăjitura în cuptorul preîncălzit şi o coacem timp de 30 de minute, apoi o scoatem şi o acoperim cu folie de aluminiu, având grijă să nu găurim folia cu codiţele perelor. Continuăm să coacem prăjitura timp de 40 de minute, apoi probăm aluatul cu cuţitul. Dacă aluatul nu se lipeşte de cuţit, scoatem prăjitura din cuptor şi o lăsăm să se răcească un pic, înainte s-o scoatem din forma de tort. Lăsăm să se răcească de totul, iar înainte de feliere, o presărăm cu zahăr pudră.

Scrieţi un comentariu!