Ingrediente

3-4 fő
300 g făină
1linguriţă praf de copt
1,5linguriţă sare
120 g unt rece
2gălbenuşuri
1linguriţă extract de vanilie
 
500 g vişine
2lg. oţet balsamic
½linguriţă scorţişoară măcinată
 puţină sare
100 g zahăr
50 g ciocolată de menaj tocată
 zahăr pentru decor
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Tarte cu vişine şi sirop cu ciocolată

  • Tarte_cu_visine_si_sirop_cu_ciocolata

Amestecăm cu robotul făina, praful de copt, sarea şi untul rece. Când amestecul începe să semene cu nisipul ud, adăugăm gălbenuşurile, le amestecăm şi adăugăm, lingură cu lingură, apă rece, cât este necesar pentru obţinerea unui aluat elastic. Îl împachetăm în folie şi-l răcim 15 minute.
Amestecăm zahărul, scorţişoara măcinată şi oţetul balsamic cu vişinele fără sâmburi, într-o oală medie, apoi le fierbem, până când devin siropoase. Le lăsăm să se răcească puţin, apoi le amestecăm cu picăturile de ciocolată.
Întindem aluatul şi tăiem cercuri cu diametrul de circa 8 cm. Le aşezăm în forme mici de tartă, apoi punem în fiecare umplutură. Întindem şi restul aluatului, acoperim minitartele, le lipim pe margine, apoi le înţepăm şi le ungem cu ou. Le coacem timp de 30-35 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Le servim călduţe.

Scrieţi un comentariu!