Ingrediente

3-4 fő
100 ml cafea espresso tare
2linguri de coniac
8pişcoturi
120 ml mascarpone
150 ml smântână dulce (min. 33 % grăsime)
1lingură de zahăr
150 g afine (sau cireşe, zmeură sau căpşune)
30 g ciocolată rasă
  • ușor
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Tiramisu cu afine

  • TIRAMISU_CU_AFINE

Facem o cafea espresso tare şi o lăsăm să se răcească.
O amestecăm cu coniac.
Rupem în bucăţi jumătate din pişcoturi, le punem în pahare şi le stropim cu jumătate din porţia de cafea.
Amestecăm într-un vas smântâna dulce şi zahărul cu mascarpone.
Punem jumătatea amestecului peste  pişcoturi, apoi presărăm  jumătate din cantitatea de afine.
În continuare, punem pişcoturile rămase, cafeaua şi afinele. Finalizăm totul cu un strat de mascarpone peste care presărăm ciocolată rasă.
Le acoperim cu folie de plastic şi le punem în frigider pentru 2 ore.
Înainte de servire, le decorăm cu afine.

Scrieţi un comentariu!