Ingrediente

4 persoane
600de gr de broccoli
80-90de gr de brânză topită
1lt de supă de legume
60-70de ml de ulei de măsline
100de gr de migdale
1praz
1ceapă
1cartof
2căţei de ustoroi
 sare
  • ușor
  • ieftin

Reţete asemănătoare

Supă cremă de broccoli cu migdale

  • supa_crema_de_broccoli_cu_migdale

Tăiem 100 de gr. de migdale şi le prăjim cu nişte sare.

Tocăm mărunt un praz şi o ceapă şi le prăjim puţin în  60-70 de ml de ulei de măsline până ce devin puţin sticloase . Adăugăm 100 de ml de supă de legume. Pentru aromă se adaugă 2 căţei de usturoi care se lasă în tigaie doar câteva secunde.

Tăiem 600 de grame de broccoli în bucăţele şi le punem într-o oală. Turnăm peste 400 de ml de supă de legume. Punem un cartof tăiat în bucăţi şi puţină sare în oală, peste aceste ingrediente şi îl lăsăm la fiert aprox. 15 minute.

După ce s-au fiert şi cartofii păsăm supa, adăugăm 100 de ml de lapte şi 80-90 de gr. de brânză topită şi lăsăm la foc până dă un clocot.

Îl servim cu migdale prăjite puse peste supă.

Scrieţi un comentariu!