Ingrediente

3-4 fő
1 kg făină
60 g drojdie
2linguri de apă
4ouă
1lingură de sare
2linguri de smântână
600 g unt
 sare mare după gust
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Uscăţele din Gura Râului

    Pentru aluat se bat 4 gălbenuşe şi un ou întreg. Se adaugă un vârf de cuţit de sare, 35-40 g unt, făină cât cuprinde. Se frământă bine şi se trânteşte pe masă...

    mai departe
  • Chifle sârbeşti cu brânză

    Se frământă un aluat moale din 800 g făină, 3 ou întregi, 150 g iaurt, o jumătate pahar ulei, 2 linguriţe de sare, 50 g drojdie dizolvat în 100 ml lapte călduţ...

    mai departe
  • Lichiu săsesc

    La 1 kg de făină se pune o lingură de sare, 200 g zahăr, 50 g drojdie dizolvată în lapte. 3 ouă întregi, 2 pliculeţe de zahăr vanilat. Se frământă bine se mai...

    mai departe

Sărățele săsești

  • saratele_sasesti

Se prepară un aluat dintr-un  kg de făină, 60 g drojdie dizolvată în 2 linguri de apă. Se adaugă 3 gălbenuşe, 1 lingură de sare, 2 linguri smântână, 600 g unt. Se frământă bine şi se lasă la dospit 30 min. Se întinde aluatul, se taie cu rulota, se unge cu gălbenuş bătut şi se presară cu sare de mare. Se aşează în tavă şi se pun la copt la 180 C, 25 min.

Scrieţi un comentariu!