Ingrediente

3-4 fő
 Pentru supă:
2linguri de ulei de măsline
150 g de pancetta sau alt fel de bacon
1ceapă albă
2bulbi mai mici de fenicul
 cimbrişor proaspăt
1crenguţă de rozmarin
2buc. de tulpini de ţelină
3căţei de usturoi
 coaja de la 1 felie de parmezan
150 g varză de vară
100 ml vin sec alb
100 g paste orzo (pastă în formă de orez)
1,5 l apă
200 g mazăre boabe
1dovlecel de mărime medie
1conservă de fasole cannellini
 sare
 piper
 
 Pentru pesto:
1legătură mare de busuioc (75 g)
100 g seminţe prăjite de pin
1căţel de usturoi
50 g parmezan ras fin
 cca. 100 ml ulei de măsline extravirgin
 sare
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

  • Supă de usturoi spaniol

    Pâinea se taie cuburi și se prăjește într-o tigaie mai adâncă, în ulei de măsline încins. Cățeii de usturoi se zdrobesc și, împreună cu zeama, se pun peste...

    mai departe
  • Zuppa Pavese

    Feliile de pâine trebuie prăjite pe ambele părţi în unt. Le aşezăm separat în câte un castron de supă, apoi spargem câte un ou peste. Le dăm la cuptor câteva...

    mai departe
  • Tocană de raţă - Mozacu

    Se porţionează raţa şi se pune la călit în untură, apoi se adaugă puţină apă, ceapa şi ardeiul tocate mărunt şi se lasă să fiarbă 30-40 de minute. Se mai...

    mai departe

Supă minestrone de vară

  • Supa_minestrone_de_vara

Într-un vas de mărime mijlocie se pune ulei la încins şi, la foc mediu, se vor prăji bucăţelele de bacon. Se adaugă ceapa, usturoiul, feniculul şi tulpina de ţelină, toate tăiate mărunt. Se presară cu sare, se adaugă frunzele proaspete de cimbrişor şi rozmarin. Totul se va prăji la foc mediu, până când legumele devin moi. Între timp, se adaugă coaja de la o bucată de parmezan, pentru un gust mai bogat. 
Varza se spală, se taie bucăţi şi se adaugă la supă. Se toarnă vinul alb. 
Într-o oală de mărime mijlocie se pune la fiert 1,5 l de apă, se adaugă sare şi se fierb pastele. Zeama nu se va arunca, ci se va adăuga la supă. Pastele se strecoară şi se pun deoparte. 
Supa se condimentează cu sare şi cu piper, după care se adaugă legumele rămase: mazărea boabe, dovleceii tăiaţi felii, apoi, conserva de fasole. Se fierb până când legumele devin moi. La sfârşit, se adaugă şi pastele. 

Între timp, se prepară sosul pesto: ingredientele, în afară de uleiul de măsline, se pun într-un robot de bucătărie şi se mărunţesc. Se adaugă uleiul în fir continuu şi se amestecă bine. 


Scrieţi un comentariu!