Ingrediente

3-4 fő
1ciolan afumat mai mic (fiert)
150gr linte (înmuiată)
4roşii
1ceapă
1cățel de usturoi
300 ml supă de carne
60gr unt
80gr făină
50 ml lapte
3ouă
100 ml smântână
1legătură de pătrunjel proaspăt
 sare
 piper măcinat
 foi de dafin
 nucşoară
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Sufleu de ciolan afumat cu linte și roşii

  • Sufleu_de_ciolan_afumat_cu_linte_si_rosii

Topim untul, adăugăm făina, apoi laptele fierbinte şi pregătim un sos beşamel pe care îl condimentăm cu sare, piper şi nucşoară rasă. Tăiem mărunt ciolanul afumat. Adăugăm smântâna, gălbenușurile şi ciolanul la sosul beşamel, apoi spuma de albuș bătută. Turnăm amestecul în forme unse cu unt şi date cu pesmet, apoi îl fierbem în cuptor, pe baie de apă, timp de 30 de minute. Între timp, călim ceapa feliată, adăugăm lintea înmuiată, usturoiul şi frunzele de dafin şi asezonăm cu sare şi piper. Completăm cu puţină supă şi lăsăm
să fiarbă. Când lintea e fiartă, adăugăm roşiile tăiate bucăţi. La servire, aşezăm sufleul
de ciolan pe linte.

Scrieţi un comentariu!