Ingrediente

3-4 fő
200 g spaghetti
2linguri de ulei de măsline
400 g roșii cherry
1legătură de pătrunjel proaspăt
200 g calamari curățată
200 g seppie curățată
300 g creveți
200 ml vin alb sec
4căței de usturoi
 Sare după gust
 Piper după gust
  • Medie
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Paste făcute în casă

    Se cerne făina și se adaugă sare. În mijlocul făinii se face o gaură cu pumnul și înăuntru se pun ouăle bătute cu ulei.Ingredientele se amestecă bine cu...

    mai departe
  • Aluat de pizza

    Cerneți făina pe o suprafață curată de lucru. Luați un bol și amestecați în el drojdia, zahărul, apa și uleiul de măsline. Turnați acest amestec peste făină...

    mai departe
  • Mâncare de paste

    Tăiem carnea în bucăţi şi le rumenim într-o tigaie mai mare, cu ulei de măsline. Între timp, adăugăm sare şi piper. Când e gata pe jumătate, adăugăm cârnaţii,...

    mai departe

Spaghetti cu fructe de mare

  • Spaghetti_cu_fructe_de_mare

Se pun pastele la fiert într-o oală cu apă sărată.
Aparte, într-o tigaie, se călește bine în ulei de măsline usturoiul mărunțit împreună cu o parte din pătrunjelul tocat. Se adaugă un pic din apă în care s-au fiert pastele și apoi se adaugă fructele de mare: prima dată calamari și seppiile curățate și tăiate, apoi creveții. Se stinge cu vin alb sec, se sărează și se piperează și se lasă la foc încet acoperit câteva minute. Se adaugă roșiile tăiate bucățele și mai gătesc împreună un pic.
Se scot pastele când încă nu sunt fierte complet și se toarnă peste sosul de fructe de mare. Se adaugă mult pătrunjel tocat mărunt și se fierbe totul împreună încă câteva minute în tigaie.

Scrieţi un comentariu!