Ingrediente

3-4 fő
200 g spaghetti
2linguri de ulei de măsline extra virgin
100 g costiță maturată crudă
1ceapă albă
4linguri de brânză pecorino rasă
 Sare după gust
 Piper negru proaspăt măcinat
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Paste făcute în casă

    Se cerne făina și se adaugă sare. În mijlocul făinii se face o gaură cu pumnul și înăuntru se pun ouăle bătute cu ulei.Ingredientele se amestecă bine cu...

    mai departe
  • Maltagliati cu roşii şi busuioc pentru 4 pers

    Mod de preparare: se amestecă făina cu gălbenuşul, ulei şi sare. Aluatul astfel obţinut se lasă să se odihnească 30 min. Se întinde şi se taie. Se prăjeşte...

    mai departe
  • Aluat de pizza

    Cerneți făina pe o suprafață curată de lucru. Luați un bol și amestecați în el drojdia, zahărul, apa și uleiul de măsline. Turnați acest amestec peste făină...

    mai departe

Spaghete “ a grijia”

  • Spaghete_a_grijia

Se pune la fiert pastele în apă sărată într-o oala mare .
Aparte, într-o tigaie, în ulei de măsline se prăjește costița. 
Sa scot spaghetele fierte din apă și se adaugă în tigaia lângă costița prăjită. Se adaugă un pic din apă în care au fiert pastele și lăsăm să mai fierbe împreună cu costița. Când spaghetele încă sunt zemoase, se ia tigaia de pe foc și se adaugă brânza pecorino și mult piper până compiziția capătă culoarea grii. 
Se servesc calde.

Scrieţi un comentariu!