Ingrediente

3-4 fő
600-800 g pulpă de vițel (nucă, nu mușchi)
150 g făină
4ouă
250 g pesmet
1 l ulei
 sare
 piper măcinat
2lămâi
1 kg cartofi alungiți fierți în coajă
0,4 l zeamă de oase
1lingură muștar
1lingură zahăr tos
50 ml oțet de mere
2cepe roșii
2legături de pătrunjel proaspăt
 sare
 ulei de semințe de dovleac
  • Medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Șnițel vienez, salată de cartofi

  • Snitzel_vienez

Pulpa se taie felii mari, care se vor bate până ajung la diametrul  de minim 25 cm. Se adaugă sare, piper și se dau  prin făină, ou și pesmet. Șnițelele se prăjesc în baie de ulei până devin crocante. Se servesc cu lămâie.

Salată de cartofi

Cartofii fierți se feliază și se amestecă cu ceapa roșie tăiată mărunt. Oțetul se amestecă cu zahăr tos, cu muștar, cu puțină sare și cu un pic de apă, după care se adaugă zeama de oase caldă.  În acest sos se introduc cartofii cu ceapă și pătrunjelul tocat, și se lasă în frigider pentru a se răci. La servire, salata se stropește cu ulei de semințe de dovleac.

Scrieţi un comentariu!