Ingrediente

3-4 fő
250 g făină
1/2linguriţă sare
1linguriţă bicarbonat de sodiu
1/2linguriţă acid tartric
400 g unt (rece, în cubuleţe)
150 ml lapte
1ou, pentru ungere
200 ml smântână dulce (minimum 30% grăsime)
1linguriţă extract de vanilie
2linguri zahăr pudră
 fructe proaspete (căpşuni, mure, zmeură, coacăze etc.)
  • Medie
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

Scone

  • Scone

Cernem ingredientele uscate într-un vas, adăugăm laptele şi untul, apoi le amestecăm cu mâna, cu mişcări rapide. Nu trebuie să frământăm aluatul, vrem doar să se formeze compoziţia. După asta, întindem aluatul la o grosime de 3-4 cm şi, cu o formă de 6-8 cm, facem turte mici. Le punem într-o tavă, strâns, una lângă alta, fiindcă o să crească în sus. Le ungem cu ouă şi le coacem în cuptor, la 220 de grade, timp de 10-14 minute.
Când s-au răcit, le tăiem în două şi le umplem cu frişcă vanilată şi fructe proaspete.

Scrieţi un comentariu!