Ingrediente

3-4 fő
200 g griș
200 g făină albă (00)
4ouă
 apă după necesitate
200 g pancetta
6gălbenușuri
100 g pecorino sau parmezan ras
50 ml ulei de măsline extravirgin
 piper negru măcinat
  • Medie
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

Spaghete carbonara

  • SPAGHETE_CARBONARA

Amestecăm grișul cu făina, facem o adâncitură în mijlocul moviliței şi spargem acolo ouăle. Amestecăm cu apă câtă e nevoie. Frământăm încet amestecul cu mâna, până obţinem un aluat omogen. Împachetăm aluatul în folie de plastic şi-l punem în frigider pentru 30 de minute, după care îl întindem şi-l tăiem cu maşina de făcut paste.
Fierbem pastele timp de 2 minute în apă sărată.
Într-o tigaie, încălzim ulei şi adăugăm pancetta tăiată în pătrăţele. Presărăm piper şi rumenim pancetta. Adăugăm un polonic din apa în care am fiert pastele. Punem pastele fierte în tigaie şi le amestecăm cu slănina, apoi adăugăm caşcavalul.
Le luăm de pe foc, le amestecăm cu gălbenuşurile şi le servim imediat.

Scrieţi un comentariu!