Ingrediente

3-4 fő
200 g griș
200 g făină albă (00)
4ouă
 apă după necesitate
200 g pancetta
6gălbenușuri
100 g pecorino sau parmezan ras
50 ml ulei de măsline extravirgin
 piper negru măcinat
  • Medie
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Lasagna

    Prăjim pancetta tăiată mărunt în ulei de măsline amestecat cu puţin unt. Adăugăm ceapă albă tocată mărunt şi usturoiul zdrobit. Dăm pe răzătoare morcovii şi...

    mai departe
  • Lasagna de vinete alla Siciliana

    Se curata si se taie subtire ceapa Se pune o tigaie pe foc cu ulei de masline Se adauga ceapa  Lasam ceapa sa se faca trasparenta , ne ajutam cu un pic de apa...

    mai departe
  • Penne de Primavera

    Se taie rosiile pe jumatate si punem sare peste ele Se pun pastele la fiert in apa sarata  Taiem felii de speck foarte subtiri Se pune uleiul in tigaie  Se...

    mai departe

Spaghete carbonara

  • SPAGHETE_CARBONARA

Amestecăm grișul cu făina, facem o adâncitură în mijlocul moviliței şi spargem acolo ouăle. Amestecăm cu apă câtă e nevoie. Frământăm încet amestecul cu mâna, până obţinem un aluat omogen. Împachetăm aluatul în folie de plastic şi-l punem în frigider pentru 30 de minute, după care îl întindem şi-l tăiem cu maşina de făcut paste.
Fierbem pastele timp de 2 minute în apă sărată.
Într-o tigaie, încălzim ulei şi adăugăm pancetta tăiată în pătrăţele. Presărăm piper şi rumenim pancetta. Adăugăm un polonic din apa în care am fiert pastele. Punem pastele fierte în tigaie şi le amestecăm cu slănina, apoi adăugăm caşcavalul.
Le luăm de pe foc, le amestecăm cu gălbenuşurile şi le servim imediat.

Scrieţi un comentariu!