Ingrediente

3-4 fő
3-4linguri de mărar
1 l lapte
3linguri de făină albă
 oţet
 zahăr
 sare
 ouă
  • ușor
  • ieftin

Reţete asemănătoare

  • Mâncare de linte

    Lintea se pune la fiert cu carnea afumată, cu ceapa albă tăiată mărunt şi cu usturoiul pisat, se condimentează cu foi de dafin şi cu piper. Când se înmoaie, se...

    mai departe

SOS DE MĂRAR CU OUĂ ŞI CARTOFI

  • SOS_DE_MaRAR_CU_OUa_sI_CARTOFI

800 ml lapte se sărează şi se pune la încălzit. În 200 ml de lapte se amestecă făina albă şi se toarnă încet peste laptele cald şi sărat din oală. 
Se amestecă încontinuu, ca să nu se ardă sosul. 
Se lasă puţin la fiert, se adaugă mărarul mărunţit, se condimentează cu sare, zahăr şi oţet, apoi se mai lasă puţin la fiert, ca să nu se precipite sosul de la oţet. 
La sosul gata preparat se servesc ouă fierte sau carne de vită fiartă, precum şi paste sau cartofi fierţi. 
Sfatul lui Vendy: sosul va fi mai moale dacă la sfârşit se adaugă şi puţină smântână lichidă. 
La fierbere, mărarul capătă o culoare închisă, de aceea se adaugă numai la sfârşit. 
Merită se se pună deoparte puţin mărar şi pentru ornare sau pentru a fi amestecat în sos, pentru o culoare frumoasă.

Scrieţi un comentariu!