Ingrediente

3-4 fő
20buc. pişcoturi
10 g migdale măcinate
1lingură de lapte
1lingură de unt
1lingură esenţă de vanilie
4linguri mascarpone
1linguri zahăr pudră
1lingură zahăr vanilat
 coaja unei jumătăţi de lămâie
2linguri de unt
1pumn de căpşune
  • ușor
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Șarlote de fructe

  • SARLOTE_DE_FRUCTE

Tăiem în două 12 pişcoturi şi le zdrobim pe celelalte, apoi le amestecăm cu migdalele. Le înmuiem în laptele amestecat cu esenţa de vanilie, adăugăm untul moale şi frământăm.
Punem pe  fundul formelor rotunde un strat de circa 5 mm grosime de amestec de pişcot .
Aşezăm pe margine pişcoturile tăiate.
Amestecăm brânza mascarpone cu zahărul, untul topit, coaja rasă de lămâie şi jumătate din cantitatea de căpşune.
Umplem formele cu acest amestec şi le punem în frigider pentru 2 ore.
La sfârşit, le scoatem din forme, le presărăm cu zahăr şi le decorăm cu restul de căpşune. (Putem folosi şi o panglică pentru decorare.)

Scrieţi un comentariu!