Ingrediente

3-4 fő
200 g ouă (circa 3 ouă mari)
120 g zahăr
70 g făină
8 g cacao
 un praf de sare
40 g unt topit
 
40 ml smântână dulce
1linguriţă extract de vanilie
300 g ciocolată cu un conţinut de cacao de 70%
8 ml apă rece
100 g ciocolată de menaj, pentru fulgi de ciocolată
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Ruladă de ciocolată cu cremă de ciocolată

  • Rulada_de_ciocolata_cu_crema_de_ciocolata

Se bat puţin ouăle şi se pun în vasul robotului de bucătărie, apoi se adaugă şi zahărul. Se pune vasul deasupra unei oale cu apă, fără ca acesta să atingă apa. Se încălzesc ouăle deasupra apei fierbinţi, amestecând continuu, până când se dizolvă zahărul şi amestecul devine călduţ (nu se fierbe, fiindcă ouăle se coagulează). Se pune vasul la robot şi se bate la turaţie mare, până când se obţine o cremă albă. Se opreşte robotul şi se adaugă cu grijă făina amestecată cu sare şi cacao. Se adaugă două linguri din amestec la untul topit, apoi, cu grijă, se adaugă totul la aluat. Se pune aluatul într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt, unsă cu unt şi dată cu făină, apoi se pune în cuptorul încălzit la 190 de grade.
Se răstoarnă blatul pe o cârpă de bucătărie dată cu zahăr pudră şi se rulează imediat, apoi se lasă să se răcească.
Între timp, se pregăteşte crema. Se topeşte ciocolata deasupra unei băi de aburi, iar când e gata, se adaugă apa rece şi extractul de vanilie. Se amestecă doar până când se încorporează apa, altfel se strică crema. Se bate frişca din smântâna dulce, se amestecă trei linguri cu ciocolata, apoi se adaugă totul la frişcă. Se pune crema în frigider, pentru 15 minute. După aceea, se unge blatul cu jumătate din cremă, apoi se rulează iar. Se unge rulada pe exterior cu ciocolata, apoi se lasă să se răcească. Înainte de servire, se presară rulada cu fulgi de ciocolată.

Scrieţi un comentariu!