Ingrediente

3-4 fő
2pulpe de raţă
100 g untură de porc
2crenguţe de cimbrişor
1,5dovlecel
50 g merişoare uscate
300 ml zeamă de carne
2căţei de usturoi
1ceapă albă
2-3cepe verzi
1lingură de miere
1ardei iute
 Sare
 Piper măcinat
  • Medie

Reţete asemănătoare

  • Ficăței de pasăre cu tăiței și hașma

    Puneți puțin ulei într-o tigaie. Tăiați hașmele și adaugaţi-le în tigaie. Tăiați ficățeii de pui și adăugați-i în tigaie împreună cu puțin usturoi. Într-o altă...

    mai departe
  • Fazan

    Fazanul va fi împăiat pe capacul vasului din care va fi servit, drept urmare trebuie depielițat încă de la început. După ce l-ați depielițat, dați cu puțină...

    mai departe
  • Ficat de pui Crostini

    Prăjiți ficățeii în ulei de măsline la foc slab sau mediu. În timp ce gătiți ficățeii, turnați alcoolul într-un bol mic. După ce ați prăjit ficățeii, turnați...

    mai departe

Rillette de raţă

  • Rillette_de_rata

Pulpele de raţă se sărează, se condimentează cu piper, se pun la prăjit, ca să facă o crustă, apoi se transferă într-un vas şi se pun în cuptor cu untură topită şi cu zeamă de oase, la foc mic, ca în 3-4 h să se înmoaie bine. Între timp, se pun la prăjit ceapa verde tăiată mărunt, ardeiul iute, dovleceii făcuţi cubuleţe şi merişoarele uscate. Se adaugă sare, cimbrişor, piper, se toarnă puţină zeamă de oase şi se lasă la îngroşat, cu miere. Carnea de raţă se ia de pe os, se face pastă şi se amestecă cu untură pentru gătit. Se serveşte pe pâine prăjită şi cu tocăniţa cu merişoare.  


Scrieţi un comentariu!