Ingrediente

3-4 fő
1 kg antricot vită (tăiat cubuleţe)
 ulei de măsline
1morcov
1rădăcină pătrunjel
1ceapă
3căţei de usturoi
1ceaşcă de roşii descojite
200 ml vin roşu
2crenguţe de rozmarin
2linguri de făină
 supă de bază
 
 Pentru piureul de cartofi:
1 kg cartofi de fiert
4gălbenușuri
5linguri de smântână dulce
5linguri de parmezan ras
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

Ragut de vită cu piure de cartofi rumenit

  • RAGUT_DE_VITA_CU_PIURE_DE_CARTOFI_RUMENIT

Călim legumele şi ceapa în ulei de măsline, într-o oală sub presiune. Adăugăm usturoiul şi rozmarinul, apoi carnea asezonată cu sare şi piper. Le presărăm cu făină, le prăjim un pic, apoi adăugăm roşiile. Le fierbem câteva minute,  amestecând continuu. Completăm cu vin, asezonăm  cu sare şi piper, apoi le fierbem înăbuşit până se inmoaie.
Sfărâmăm cu o furculiţă carnea şi o fierbem până când are consistenţa dorită. O condimentăm.
Amestecăm piureul de cartofi cu smântână dulce caldă şi caşcaval, iar la final adăugăm şi gălbenuşurile.
Punem carnea într-o tavă de copt, apoi aşezăm peste ea un strat de piure de cartofi. O coacem în cuptorul încălzit la 200 de grade, până când devin aurie.

Scrieţi un comentariu!