Ingrediente

4 persoane
300de gr de piept de pui tăiat fâşii
100de gr de ghimbir proaspăt
25de gr de unt
1 l de supă vegetală
1legătură de cimbru
1lămâie
10 ml de ulei de măsline
 sare
 piper
  • ușor
  • medie

Reţete asemănătoare

Pui cu ghimbir şi lime, cu cremă de porumb cu lămâie şi cimbru

  • pui_cu_ghimbir_si_lime_cu_crema_de_porumb_cu_lamaie_si_cimbru

Tăiem 100 de gr. de ghimbir proaspăt şi călim cu 25 de gr unt într-o tigaie. Tăiem 300 de gr. de pui în fâşii egale. Punem ghimbirul într-o oală, punem peste el fâşiile de pui şi stoarcem peste două bucăţi de lime, tăiate în două. Condimentăm cu puţină sare şi o răzătură de la o lămâie. Amestecăm toate aceste ingrediente, acoperim oala cu o folie şi o punem la macerat în frigider pentru maxim 2 ore.

Încălzim tigaia în care a fost ghimbirul, scoatem ghimbirul, îl ştergem de unt. Turnăm 10 ml de ulei de măsline şi puţină sare peste pui şi punem la rumenit în tigaie.

Cremă de porumb:
Turnăm într-o oală un litru de supă vegetală, adăugăm încet 100 de gr de făină de mălai fină. Amestecăm în continuu.  Punem câteva frunze de cimbru. Atunci când crema are un aspect catifelat este aproape gata.

Scrieţi un comentariu!