Ingrediente

3-4 fő
 Pentru aluat:
200 g făină de orez
50 g făină de hrişcă
60 ml apă călduţă
3ouă
135 g unt
1ceapă
1căţel de usturoi
100 g smântână lichidă
100 g smântână
 Pentru umplutură:
500 g sfeclă roşie fiartă
125 g brânză de capră
 ierburi de Provence
  • ușor
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Toast turbo cu caşcaval

    Începem prin a prepara un sos beşamel, dar nu unul clasic, ci cu bere. Într-o cratiţă, topim unt, apoi adăugăm cantitatea măsurată de făină. Când s-a...

    mai departe
  • Croque monsieur

    Se topește puțin unt pentru a se prăji făina, apoi, prin adăugarea laptelui, se fierbe un sos gros.  Se condimentează cu sare și muștar de Dijon.  Se ia de pe...

    mai departe
  • Chirosti cu brizna - Luncavita

    Se bate oul cu sarea, apoi se adaugă făina şi zahărul după care se frământă. Aluatul obţinut se întinde într-o foaie subţire, se taie în bucăţele potrivite ca...

    mai departe

Plăcintă sărată (quiche) cu sfeclă roşie şi cu brânză de capră

  • Quiche_cu_sfecla_rosie_si_cu_branza

Se frământă aluat din diferitele tipuri de făină, unt moale, apă şi sare, se pune în frigider pentru puţin timp. După 30 de minute, se scoate şi se transferă într-o formă rotundă unsă cu unt şi presărată cu făină sau tapetată cu hârtie pentru copt. Se pune la copt pentru zece minute. Între timp, se curăţă de coajă sfecla fiartă şi se taie bucăţi mai mici. Într-o tigaie se pun la prăjit ceapa tăiată cubuleţe, usturoiul pisat, se adaugă sfecla şi se lasă la călit împreună. După aceea, se lasă la răcit. Peste aluatul copt şi răcit se adaugă umplutura cu sfeclă şi ceapă. Se sfărâmă cu mâna brânza de capră şi se pune deasupra, se toarnă smântâna lichidă amestecată cu ouă şi cu smântână simplă. Se pune la copt timp de 30-40 de minute, până se rumeneşte la suprafaţă.

Scrieţi un comentariu!