Ingrediente

3-4 fő
6-8pulpe de rață
2cepe albe
300 ml zeamă de oase
250 g castraveți
2ouă
100 ml smântână dulce
50 g unt
500 g ciuperci de pădure congelate
1lingură de muștar
50 g slănină afumată
100 ml vin roșu
1lămâie
 sare, piper măcinat
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

  • Ficăței de pasăre cu tăiței și hașma

    Puneți puțin ulei într-o tigaie. Tăiați hașmele și adaugaţi-le în tigaie. Tăiați ficățeii de pui și adăugați-i în tigaie împreună cu puțin usturoi. Într-o altă...

    mai departe
  • Fazan

    Fazanul va fi împăiat pe capacul vasului din care va fi servit, drept urmare trebuie depielițat încă de la început. După ce l-ați depielițat, dați cu puțină...

    mai departe
  • Ficat de pui Crostini

    Prăjiți ficățeii în ulei de măsline la foc slab sau mediu. În timp ce gătiți ficățeii, turnați alcoolul într-un bol mic. După ce ați prăjit ficățeii, turnați...

    mai departe

Pulpe de rață cu sos de ciuperci de pădure și castraveți

  • Pulpe_de_rata_cu_sos_de_ciuperci

Pulpele de rață se crestează fin, se presară peste ele sare și piper și se trag la tigaie tigaie. Se așază apoi într-o tavă, cu o ceapă albă feliată, unt și zeamă de oase, se acoperă și se dau la cuptor, la 180 de grade, pentru o oră și jumătate. În grăsimea rămasă, se prăjește slănina tăiată cubulețe. Se adaugă ceapă albă tăiată mărunt, puțin vin roșu, sare, muștar și ciupercile de pădure.
Se călește totul cu puțin piper.
Pentru sosul de castraveți, se taie cubulețe castraveții curățați de coajă și cu sâmburii scoși, după care se introduc în apă clocotită. Se scot și se pun la răcit. Gălbenușul se amestecă cu smântâna dulce, adăugând sare și piper. Se adaugă castraveții și se amestecă cu puțină zeamă rămasă de la prăjitul pulpelor. Se poate adăuga și zeamă de lămâie. Pulpele pot fi servite și cu garnitură de cartofi fierți sau cu găluște de cartofi.

Scrieţi un comentariu!