Ingrediente

3-4 fő
1,5 kg pulpă de porc
2cepe
 pentru sosul BBQ:
 o ceapă mică
3căţei de usturoi
3linguri de pastă de roşii
50 ml oţet de vin alb
 sare, piper proaspăt măcinat
50 ml sos Worchestershire
3linguri de miere
3linguri de ulei de măsline
 pentru salata de paste:
500 g paste scurte (farfalle, fusili etc.)
1limetă
250 g porumb (conservă)
2căţei de usturoi
 sare de mare
 piper proaspăt măcinat
1lingură pastă de chili
6linguri ulei de susan prăjit
 o legătură de pătrunjel proaspăt
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

Pulpă de porc BBQ cu salată de paste

  • Pulpa_de_porc_BBQ_cu_salata_de_paste

Presărăm carnea peste tot cu sare şi piper, o punem într-o tavă termorezistentă, punem alături ceapa tăiată în bucăţi, o acoperim cu folie de aluminiu şi o prăjim timp de 3-3,5 ore în cuptorul încălzit la 160 de grade, până devine fragedă.
Sos BBQ: călim ceapa rasă în 3 linguri de ulei de măsline. Adăugăm pasta de roşii, oţetul, sosul Worchestershire şi mierea. Adăugăm usturoiul tocat mărunt şi fierbem sosul timp de 30 de minute, până devine gros. Ungem carnea prăjită cu sosul barbecue, apoi punem înapoi carnea în cuptor, la grill, până când sosul se rumeneşte. Fierbem pastele în apă sărată clocotită. Le scurgem, adăugăm uleiul de susan, sosul chili şi sucul de limetă. Adăugăm usturoiul pisat, porumbul scurs şi pătrunjelul tocat.

Scrieţi un comentariu!