Ingrediente

3-4 fő
 Pentru firimituri:
80 g făină
50 g unt
25 g zahăr pudră
1/2gălbenuş
 
 Pentru crema de brânză:
250 g brânză de vaci
150 ml smântână
1albuş
1linguriţă extract de vanilie
100 ml smântână dulce
 coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie
50 g zahăr pudră
 
 gem de caise
 bezele
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Prăjitură Rákóczi cu brânză, la pahar

  • Prajitura_Rakoczi_cu_branza_la_pahar

Pentru firimituri, amestecăm untul cu făina, adăugăm zahărul pudră şi frământăm totul cu gălbenuşul. Facem cu mâna un blat gros de 1 cm în tavă şi-l coacem în cuptor, la 180 de grade, până se rumeneşte. Îl scoatem din cuptor, îl lăsăm să se răcească, apoi îl mărunţim.
Pentru crema de brânză, batem smântâna dulce, amestecăm brânza cu 50 g de zahăr pudră, extractul de vanilie, smântâna şi coaja de lămâie, apoi amestecăm totul cu frişca.
Aranjăm deserturile în pahare de 200 ml: pe fundul paharelor, punem firimiturile, adăugăm o porţie de cremă de brânză, apoi, gem, urmat iar de biscuiţi, cremă de brânză şi de gem, iar deasupra, câteva bezele.

Scrieţi un comentariu!