Ingrediente

3-4 fő
300 g făină integrală de alac
60 ml apă călduţă
135 g unt
1ceapă
1căţel de usturoi
100 g smântână lichidă
100 g smântână
400 g cartofi
200 g slănină
125 g brânză
  • ușor
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Toast turbo cu caşcaval

    Începem prin a prepara un sos beşamel, dar nu unul clasic, ci cu bere. Într-o cratiţă, topim unt, apoi adăugăm cantitatea măsurată de făină. Când s-a...

    mai departe
  • Chirosti cu brizna - Luncavita

    Se bate oul cu sarea, apoi se adaugă făina şi zahărul după care se frământă. Aluatul obţinut se întinde într-o foaie subţire, se taie în bucăţele potrivite ca...

    mai departe
  • Croque monsieur

    Se topește puțin unt pentru a se prăji făina, apoi, prin adăugarea laptelui, se fierbe un sos gros.  Se condimentează cu sare și muștar de Dijon.  Se ia de pe...

    mai departe

Plăcintă sărată cu slănină şi brânză

  • Placinta_sarata_cu_slanina_si_branza

Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se fierb. Se frământă aluat din făină, unt moale, apă şi sare. Se aşază într-o formă rotundă unsă cu unt şi presărată cu făină sau căptuşită cu hârtie pentru copt. Se pune la copt pentru zece minute. Slănina se taie bucăţi mici şi se pune la prăjit împreună cu ceapa, se adaugă cartofii şi se amestecă. Se pune deoparte şi se lasă la răcit, apoi se pune peste blatul copt parţial. Se sfărâmă brânza peste şi, la suprafaţă, se toarnă smântână lichidă amestecată cu ouă.

Scrieţi un comentariu!