Ingrediente

3-4 fő
 Pentru sirop:
350 g zahăr
350 ml apă
 zeama de la o jumătate de lămâie
 cardamom
 zeama de la o jumătate de portocală
 Pentru aluat:
3ouă
70 g zahăr
250 ml ulei vegetal
 coaja de la o lămâie
1linguriţă de esenţă de vanilie
200 ml iaurt
3linguri de făină
220 g griş
50 g migdale măcinate
1/2linguriţă de bicarbonat de sodiu
2linguriţe de praf de copt
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

Pişcot de griş cu sirop

  • Piscot_de_gris_cu_sirop

Pentru sirop, se pun la fiert zahărul şi apa, apoi se dă focul mai încet şi se adaugă zeama de citrice şi cardamomul. Pentru aluatul de pişcot, se amestecă ouăle cu zahăr până când se albeşte compoziţia. Se adaugă ingredientele fluide, precum şi cele uscate şi se amestecă bine cu un mixer de mână. Se coace la 175°C, timp de 30-40 de minute. După ce se răceşte puţin, se însiropează. Înainte de servire, se lasă la răcit câteva ore. 


Scrieţi un comentariu!