Ingrediente

3-4 fő
600 g piept de pui
1pachet de foitaj
3cepe albe
2legături de pătrunjel
30 g ghimbir proaspăt
150 g migdale mărunţite
1portocală
50 g zahăr
20 g scorţişoară
150 g unt
4ouă
1praf de şofran
50 ml ulei de măsline
 sare
 piper măcinat
 curcuma măcinată
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

  • Ficat de pui Crostini

    Prăjiți ficățeii în ulei de măsline la foc slab sau mediu. În timp ce gătiți ficățeii, turnați alcoolul într-un bol mic. După ce ați prăjit ficățeii, turnați...

    mai departe
  • Ficăței de pasăre cu tăiței și hașma

    Puneți puțin ulei într-o tigaie. Tăiați hașmele și adaugaţi-le în tigaie. Tăiați ficățeii de pui și adăugați-i în tigaie împreună cu puțin usturoi. Într-o altă...

    mai departe
  • Fazan

    Fazanul va fi împăiat pe capacul vasului din care va fi servit, drept urmare trebuie depielițat încă de la început. După ce l-ați depielițat, dați cu puțină...

    mai departe

Pastilla de pui

  • Pastilla_de_pui

Ceapa tăiată mărunt şi verdeaţa de pătrunjel se călesc în ulei încins. Se adaugă curcuma, sare, piper, scorţişoară şi puţin şofran. Se adaugă pieptul de pui tăiat bucăţi mai mari, se lasă la prăjit câteva minute, apoi se adaugă apă şi se fierbe totul.
Carnea se pune deoparte, pentru răcit. Zeama condimentată se amestecă cu ouă. Trebuie obţinută o consistenţă de omletă.
Migdalele se prăjesc, se amestecă cu zahăr pudră şi cu zeamă de portocale. Se unge cu unt un bol de porţelan sau de sticlă de Jena, se căptuşeşte cu un strat de foitaj, apoi iar se unge cu unt. Se adaugă carnea de pui tăiată bucăţi şi condimentată cu scorţişoară şi se acoperă cu încă un strat de foitaj.
Se adaugă amestecul cu ouă şi se acoperă cu un nou strat de foitaj.
Se unge cu unt şi se presară cu migdalele amestecate cu zahăr pudră şi cu portocale. Cu aluatul rămas pe dinafară, se acoperă totul, se unge cu unt şi se pune în cuptor la 160°C, timp de 30-40 de minute.

Scrieţi un comentariu!