Ingrediente

3-4 fő
4ouă
200 g zahăr
200 g iaurt
200 ml ulei
 o jumătate de linguriţă bicarbonat
 o jumătate de linguriță de oțet
200 g nucă măcinată
3-4mere rase
 făină 500 g
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Prăjitura Regina Maria

    Se face primul blat din 5 ouă se mixează albuşele cu 5 linguri de zahăr, se pun pe rând cele 5 gălbenuşe, 5 linguri făină şi un pachet praf copt. Se rade o...

    mai departe
  • Sărățele săsești

    Se prepară un aluat dintr-un  kg de făină, 60 g drojdie dizolvată în 2 linguri de apă. Se adaugă 3 gălbenuşe, 1 lingură de sare, 2 linguri smântână, 600 g unt....

    mai departe
  • Plăcintă cu rabarbăr

    Pentru blat se separă 5 albuşuri de gălbenuş, se bat spumă albuşurile cu 10 linguri de zahăr. Separat se freacă 5 gălbenuşuri cu 4 linguri de zahăr, se adaugă...

    mai departe

Pandișpan cu mere și nucă

  • Pandispan_cu_mere_si_nuca

Se amestecă 4 ou întregi 200 g zahăr, 200 g iaurt, 200 ml ulei. Se mai daugă o jumătate de linguriţă bicarbonat stins cu oţet, 200 g nucă măcinată şi 3-4 mere rase. Se adaugă treptat o jumătate de kg făină şi se amestecă încontinuu. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi se introduce la cuptor încins la 160 C timp de 30 min.

Scrieţi un comentariu!