Ingrediente

3-4 fő
4ouă
200 g zahăr
200 g iaurt
200 ml ulei
 o jumătate de linguriţă bicarbonat
 o jumătate de linguriță de oțet
200 g nucă măcinată
3-4mere rase
 făină 500 g
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Hencleș cu mere

    Se prepară un aluat dintr-un kg de făină, 4 ouă, 2 întregi şi 2 gălbenuşuri, 50 g drojdie dizolvată în lapte călduţ cu puţin zahăr. Se mai adaugă lapte cât...

    mai departe
  • Chifle sârbeşti cu brânză

    Se frământă un aluat moale din 800 g făină, 3 ou întregi, 150 g iaurt, o jumătate pahar ulei, 2 linguriţe de sare, 50 g drojdie dizolvat în 100 ml lapte călduţ...

    mai departe
  • Placinta cu branza de la Gura Raului

    Se face maiaua din 35 g drojdie dizolvat într-un pahar de lapte şi se toarnă peste 1 kg de făină. Se frământă bine, se adaugă 400 ml lapte, 3 ouă întregi şi 1...

    mai departe

Pandișpan cu mere și nucă

  • Pandispan_cu_mere_si_nuca

Se amestecă 4 ou întregi 200 g zahăr, 200 g iaurt, 200 ml ulei. Se mai daugă o jumătate de linguriţă bicarbonat stins cu oţet, 200 g nucă măcinată şi 3-4 mere rase. Se adaugă treptat o jumătate de kg făină şi se amestecă încontinuu. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi se introduce la cuptor încins la 160 C timp de 30 min.

Scrieţi un comentariu!