Ingrediente

3-4 fő
1 kg făină integrală de secară bio
300 g maia din făină integrală de secară bio
 cca. 700 ml apă
30 g sare de mare
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Pâine integrală de alac

    Amestecăm ingredientele şi frământăm aluatul obţinut. După 2-3 ore de dospit, formăm trei pâinişoare. Le lăsăm 20 de minute să se odihnească, apoi le punem în...

    mai departe
  • Ciabatta

    Amestecăm ingredientele, până obţinem un aluat asemănător cu cel pentru  langoşi. Îl lăsăm la dospit într-un vas mare, împăturindu-l la fiecare oră, repetând...

    mai departe

Pâine integrală de secară

  • Paine_integrala_de_secara

Amestecăm bine ingredientele. Obţinem o cocă lipicioasă din care, cu mâna dată cu făină, rupem bucăţi mai mari, apoi le dăm din belşug cu făină. Le lăsăm la dospit, până când apar pe suprafeţe crăpături de 5-8 mm. Le coacem la 230 de grade, timp de 20 de minute, apoi reducem temperatura la 180 de grade şi le coacem până vor fi gata. 
Pentru maia, amestecăm 100 g făină cu 100 ml apă la temperatura camerei, la care adăugăm zilnic aceeaşi cantitate de făină şi apă. După o săptămână sau zece zile, maiaua poate fi folosită.

Scrieţi un comentariu!