Ingrediente

3-4 fő
700 g făină de alac
16 g sare
56 g seminţe de dovleac
56 g seminţe de floarea-soarelui
28 g seminţe de in măcinate
14 g mac
3,5 g drojdie
105 g maia
420 ml apă
  • ușor
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Pâine integrală de grâu

    Amestecăm apa cu maiaua, apoi mixăm acest amestec cu făina. Frământăm bine aluatul. Lăsăm să se odihnească 30 de minute, apoi adăugăm sarea şi amestecăm. Lăsăm...

    mai departe
  • Ciabatta

    Amestecăm ingredientele, până obţinem un aluat asemănător cu cel pentru  langoşi. Îl lăsăm la dospit într-un vas mare, împăturindu-l la fiecare oră, repetând...

    mai departe
  • Pâine integrală de secară

    Amestecăm bine ingredientele. Obţinem o cocă lipicioasă din care, cu mâna dată cu făină, rupem bucăţi mai mari, apoi le dăm din belşug cu făină. Le lăsăm la...

    mai departe

Pâine integrală de alac

  • Paine_integrala_de_alac

Amestecăm ingredientele şi frământăm aluatul obţinut. După 2-3 ore de dospit, formăm trei pâinişoare. Le lăsăm 20 de minute să se odihnească, apoi le punem în cuptor. Pentru maia, amestecăm 100 g făină şi 100 ml apă la temperatura camerei, la care adăugăm zilnic aceeaşi cantitate de făină şi apă. După o săptămână sau zece zile, maiaua poate fi folosită.

Scrieţi un comentariu!