Ingrediente

3-4 fő
700 g făină de alac
16 g sare
56 g seminţe de dovleac
56 g seminţe de floarea-soarelui
28 g seminţe de in măcinate
14 g mac
3,5 g drojdie
105 g maia
420 ml apă
  • ușor
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Ciabatta

    Amestecăm ingredientele, până obţinem un aluat asemănător cu cel pentru  langoşi. Îl lăsăm la dospit într-un vas mare, împăturindu-l la fiecare oră, repetând...

    mai departe
  • Pâine integrală de secară

    Amestecăm bine ingredientele. Obţinem o cocă lipicioasă din care, cu mâna dată cu făină, rupem bucăţi mai mari, apoi le dăm din belşug cu făină. Le lăsăm la...

    mai departe

Pâine integrală de alac

  • Paine_integrala_de_alac

Amestecăm ingredientele şi frământăm aluatul obţinut. După 2-3 ore de dospit, formăm trei pâinişoare. Le lăsăm 20 de minute să se odihnească, apoi le punem în cuptor. Pentru maia, amestecăm 100 g făină şi 100 ml apă la temperatura camerei, la care adăugăm zilnic aceeaşi cantitate de făină şi apă. După o săptămână sau zece zile, maiaua poate fi folosită.

Scrieţi un comentariu!