Ingrediente

3-4 fő
320 g făină albă
120 g zahăr pudră
 un plic de zahăr vanilat
2ouă
150 g unt
100 ml smântână lichidă
 un praf de sare
 coaja de la o lămâie
1/2plic de praf de copt
 gem pentru umplutură
2gălbenuşuri (pentru uns)
 grăsime (pentru a unge tava)
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

PRĂJITURA BUNICII CU GRILAJ

  • PRaJITURA_BUNICII_CU_GRILAJ

Se unge tava cu grăsime.
După aceea, făina, praful de copt, zahărul pudră, zahărul vanilat, un praf de sare şi coaja de lămâie se presară pe fundul de lemn şi se amestecă.
În amestecul uscat se face o gaură în mijloc, în care se sparg ouăle, se adaugă smântână lichidă şi unt moale. 
Aluatul se frământă, se împachetează într-o folie alimentară şi se lasă la odihnit în frigider, timp de 30 de minute. 
Apoi aluatul se împarte în două. 
O treime se pune deoparte, iar două treimi se întind sau se pun în tavă, apăsând pe fundul tăvii şi având grijă să aibă şi margini. 
Aluatul se unge cu gem. 
După aceea, blatul de lemn se presară cu făină, aluatul se întinde, după care se taie fâşii. 
Fâşiile de aluat se pun peste aluatul dat cu gem, în formă de grilaj. 
La sfârşit, se unge cu gălbenuşurile bătute, iar tava se pune în cuptor la 180 de grade, timp de 35 de minute, până când prăjitura va căpăta o culoare aurie.

Scrieţi un comentariu!