Ingrediente

3-4 fő
250 g unt de calitate
2-3ouă proaspete
1lămâie
 sare
 piper alb
300 g prosciutto crudo
1legătură sparanghel verde
 puţin ulei de măsline
  • Medie

Reţete asemănătoare

  • Pizza de cartofi

    Spălăm cartoful şi-l feliem subţire. Încălzim uleiul de măsline într-o tigaie care poate fi pusă în cuptor. Aşezăm feliile de cartofi, apoi presărăm peste ele...

    mai departe
  • Conopidă întreagă coaptă

    Fierbem într-un vas apa cu vinul, untul, sarea, piperul, frunzele de dafin şi fulgii de ardei iute. Le putem condimenta cu oregano proaspăt. Adăugăm conopida...

    mai departe
  • Rulou de vinete cu sos condimentat de roșii

    Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu ulei o tavă termorezistentă de 20x30 cm. Pentru sosul de roşii, încălzim o lingură de ulei de măsline într-o...

    mai departe

Ouă poşate

  • Oua_posate

Pentru baia de aburi, punem apă într-un vas peste care aşezăm un vas mai mic. Punem gălbenuşurile în vasul aflat deasupra apei reci şi adăugăm 3 linguri de apă. Amestecăm cu un tel până când apa începe să clocotească, apoi adăugăm zeama de lămâie. Amestecăm în continuare. Avem grijă ca gălbenuşurile să nu se încălzească prea mult, fiindcă se transformă în omletă. Amestecăm totul deasupra apei care fierbe, până când obținem o spumă uşoară, fără lichid. Atunci, adăugăm puţin câte puţin untul topit şi il amestecăm cu spuma de ouă. După circa 1-2 minute de amestecat deasupra băii de aburi, obţinem consistenţa dorită.
Prăjim feliile de prosciutto crudo, le dăm deoparte, apoi, în aceeaşi tigaie, blanşăm sparanghelul, îl întoarcem, îl prăjim şi, după câteva minute, îl asezonăm cu sare şi piper.
La servire, punem feliile de prosciutto crudo una peste alta, apoi sparanghelul, urmat de ouăle poşate pe care le-am fiert într-o folie de plastic aşezată într-o formă de sufleu. La sfârşit, turnăm sosul olandez.

Scrieţi un comentariu!