Ingrediente

3-4 fő
400 g scoici negre
200 ml orez carnaroli
400 g cartofi roz
40 g parmezan ras
40 g pesmet
1legătură de pătrunjel
 Ulei de măsline după gust
 Sare după gust
 Piper după gust
3căței de usturoi
300 ml apă
  • Medie

Reţete asemănătoare

  • Tortilla catalană

    Ceapa albă tăiată cuburi mai mari se prăjește în ulei, apoi se adaugă cartofii tăiați cuburi, sare și piper. După ce cartofii au fiert, se adaugă caltaboșul...

    mai departe
  • Risotto cu creveți

    Într-o oală, în 2 linguri de ulei de măsline, se călește usturoiul tocat mărunt și o parte din pătrunjel tot tocat mărunt. Se adaugă un pic de apă caldă, apoi...

    mai departe

Orez cu scoici

  • Orez_cu_scoici

Într-o tigaie, în ulei de măsline, se adaugă usturoiul mărunțit, o mână de pătrunjel tocat și la sfârșit scoicii curățați bine. Se acoperă și se lasă la călit până când scoicii se deschid. Între timp, se mai adaugă un pic de apă caldă la scoici.
Aparte, se taie cartofii rondele foarte subtiri.
Întru-un vas pentru cuptor se pun la rând: un strat de cartofi, apoi un strat de scoici, se presară cu parmezan, se pune apoi orez crud și continați așa până la sfârșit, la ultimul strat fiind scoicii fără cochilie. Peste scoici vom pune un amestec făcut din: pesmet , pătrunjel, parmezan si se stropește cu ulei de masline. Dintr-un colți a vasului, cu ajutorul unui plonic se adaugă apă caldă în care s-au călit scoicii, asa fel să acopere toată compoziția.

Compoziția de orez cu scoici se pune în cuptor la 180 de grade , aprox 60 de min.

Scrieţi un comentariu!