Ingrediente

3-4 fő
 Pentru aluat: 300 ml lapte călduţ
1pachet de drojdie instant
60 g zahăr
1ou
80 g unt topit
750-800 g făină
 sare
 Pentru sirop:
110 g unt
225 g zahăr din trestie-de-zahăr
110 ml sirop de arţar
 Pentru umplutură:
150 g zahăr din trestie-de-zahăr
1lingură de scorţişoară
3linguri de unt topit
 Glazură:
150 g zahăr pudră
 câteva linguri de frişcă lichidă
  • Medie
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Corn cu unt

    Amestecăm drojdia cu zahărul şi cu laptele bătut. Frământăm făina cu untul moale, apoi adăugăm şi sarea. Adăugăm laptele bătut şi frământăm din nou aluatul. Îl...

    mai departe
  • Sendviş în tortilla

    Pentru guacamole, cu o furculiţă, se zdrobeşte avocado curăţat şi tăiat bucăţi şi se amestecă cu condimentele, cu ceapa verde tăiată rondele şi cu zeama de...

    mai departe
  • Bagel (covrigi pufoși)

    Amestecăm ingredientele şi le frământăm, obţinând un aluat frumos. Îl acoperim cu un șervet de bucătărie şi-l lăsăm să se odihnească timp de o oră. Scoatem...

    mai departe

Melci lipicioşi cu scorţişoară

  • Melci_lipiciosi_cu_scortisoara

Ingredientele pentru aluat se pun într-un bol şi se amestecă cu robotul de bucătărie. Aluatul frământat se pune la loc călduros timp de o oră. După dospire, se întinde, se unge cu unt topit şi se presară cu zahăr brun cu scorţişoară. Aluatul se rulează şi se fac cerculeţe. Pentru sirop, se topeşte unt cu sirop de arţar şi zahăr brun, se toarnă într-o tavă în care se vor aşeza melcii. Se lasă la dospit, apoi se pun în cuptor. La suprafaţă se dă cu zahăr pudră amestecat cu frişcă lichidă.

Scrieţi un comentariu!